هموروئید بیماری شایعی است و بیش از ۵۰ درصد مردم در مقطعی از زندگی شان دچار این ناراحتی می شوند. خون ریزی رکتال هنگام اجابت مزاج، از علایم اصلی بواسیر است.
هموروئید بیماری شایعی است و بیش از ۵۰ درصد مردم در مقطعی از زندگی شان دچار این ناراحتی می شوند. خون ریزی رکتال هنگام اجابت مزاج، از علایم اصلی بواسیر است. البته این خون ریزی می تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد. زمانی می توان بواسیر را درمان کرد که علت اصلی آن مشخص شود. به نقل از سایت «هلث نیوز»، هموروئید، رگ های خونی بزرگ شده در قسمت رکتال است که در صورت باقی ماندن در داخل مقعد مشکلی ایجاد نمی کند، زیرا داخل مقعد، عصب زیادی وجود ندارد.
اما زمانی که بواسیر در قسمت بیرون مقعد ظاهر می شود، هنگام دفع مدفوع، باز می شود. درد و خون ریزی هنگام دفع مدفوع نه تنها ناراحت کننده بلکه نگران کننده نیز است که در صورت کنترل و معاینه نشدن می تواند به کم خونی، عفونت و به مرور زمان حتی به سرطان رکتال منجر شود. دلایل زیادی وجود دارد که باعث ایجاد بواسیر می شود. از جمله؛
فشار آوردن هنگام دفع مدفوع: اگر مجبورید برای دفع مدفوع، بیش از ۵ دقیقه روی خود فشار بیاورید، بدانید که این امر طبیعی نیست. این فشار باعث خون ریزی می شود.
چاقی مفرط: وزن بالا، فشار زیادی بر قسمت تحتانی بدن وارد می کند که می تواند از علت های بواسیر باشد. رگ های خونی در قسمت رکتال بزرگ می شود و در نتیجه هنگام دفع مدفوع فرد دچار خون ریزی می شود.
مصرف کم آب: آب ترکیب اصلی مدفوع است. آب باعث نرمی مدفوع و آسانی دفع می شود و هنگام دفع، روی رگ های رکتال فشاری وارد نمی کند. بنابراین طی روز آب کافی بنوشید.
برنامه غذایی کم فیبر: کمبود فیبر در برنامه غذایی باعث سفت شدن مدفوع می شود. مدفوع سفت نیز، روی دیواره های مقعد اصطکاک ایجاد می کند که سرانجام به خون ریزی منجر می شود. درمان بواسیر مصرف فراوان سبزی های برگ سبز است.
بارداری: بسیاری از زنان در دوره بارداری دچار بواسیر می شوند. در زمان بارداری، رگ های خون گشاد می شود. به همین دلیل زنان باردار به بواسیر مستعدترند.
یبوست مزمن: برخی افراد در طول سال به یبوست مستعدند و تغییرات غذایی نیز همیشه روی وضعیت آن ها تأثیر نمی گذارد. اگر دچار یبوست مزمن هستید، به مرور زمان دچار بواسیر خواهید شد. برای پیش گیری بهتر است از قرص های رونده استفاده کنید.
نشستن طولانی مدت: بیشتر افراد مجبورند به مدت طولانی پشت میز بنشینند که این امر منجر به متورم شدن رگ های خون در ناحیه مقعد می شود.
استفاده از دستمال توالت زبر:دستمال کاغذی که از آن استفاده می کنید، باید نرم باشد تا مقعد را زخم نکند.
وضعیت نامناسب بدن: یکی از علت های بروز بواسیر، حالت نادرست نشستن است. خمیدگی بدن، روی قسمت پایین بدن فشار وارد می کند. این فشار اضافه می تواند باعث تحریک بواسیر شود.
مصرف غذاهای پر ادویه: ادویه، مقعد زخم شده را تحریک و دفع مدفوع را سخت می کند.
برخی ورزش ها: برخی برنامه های ورزشی از جمله وزنه برداری شاید مناسب افراد مستعد به بواسیر نباشد. به ویژه نشستن روی زانو با وزنه، می تواند به متورم و زخم شدن رگ های مقعد منجر شود.
اسهال: در این مواقع، فرد به طور مکرر به دستشویی می رود که این امر باعث ایجاد اصطکاک، زخم و عفونت مقعد می شود.
حتی زمانی که هنوز درباره مبتلا شدن به بواسیر مطمئن نیستید و درباره نشانه های وجود بواسیر شک دارید، باید با پزشک متخصص تماس بگیرید و درباره خونریزی رکتوم از وی بپرسید. خونریزی علاوه بر علامت بواسیر می تواند نشانه بیماری هایی مانند پولیپ روده بزرگ، بیماری کرون، دیورتیکولیت و سرطان کولورکتال باشد.
همچنین شکاف ها و شقاق مقعدی می تواند علت درد و خونریزی باشد. بنابراین بهتر است برای تشخیص درست و درمان مناسب هر چه زودتر با پزشک متخصص خود تماس بگیرید و از همه این موارد اطمینان حاصل کنید.
اگر بواسیر شما بسیار دردناک است، یا بعد از درمان هنوز احساس می کنید که دردتان کمتر نشده، باز بهتر است با پزشک خود در باره همه این موارد صحبت کنید. همچنین می توانید با سایت دکتر درد در نشانی drdard.ir مشورت کنید.
منبع: khorasannews.com
- ۹۷/۰۹/۲۴
همراه تو بودن گنه از جانب ما نیست
روی تو مگر آینه لطف الهیست
حقا که چنین است و در این روی و ریا نیست